Lískové makronky - Středověké sušenky
Makronky byly vytvořeny v arabských zemích, když Evropané začali plout daleko od svých domovů.
Ve středověku označoval termín "makronka" dva různé produkty: koláč, ale také polévku s prvky z mouky, kterou se jedlo s nastrouhaným sýrem, skořicí a šafránem, a která byla od 17. století nazývána "makarony".
Makronka se objevila v Evropě ve středověku, především v Itálii, pod názvem maccherone. Když se Catherine de Medici provdala, údajně ji podávala na svatbě vévody Anny de Joyeuse v Ardèche v roce 1581. Objevila se v Saint-Jean-de-Luz v roce 1660, kde cukrář nabídl makronky králi Ludvíku XIV. na jeho svatbě. V Paříži je od roku 1682 podávali královským rodinám úředníci jménem Dalloyau.
Po objevení této cukrovinky ve Francii mnoho regionů převzalo a přizpůsobilo recept. Tato emulace činí původ makronek fascinujícím.
Čistá hmotnost: 150 g